Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Neuropsychological Disorders

knifeboots_chrystelle
knifeboots_chrystelle
knifeboots_chrystelle
knifeboots_chrystelle
knifeboots_chrystelle
knifeboots_chrystelle
knifeboots_chrystelle
knifeboots_chrystelle
knifeboots_chrystelle
knifeboots_chrystelle

Bakom alla inlägg på denna blogg ligger väldigt mycket tid och planering. Det kan vara svårt att förstå det då det ändå kommer upp inlägg med jämna mellanrum här. Jag får ofta frågan hur jag hinner med alla bitar i mitt liv och mitt svar brukade oftast vara: ”jag vet inte…” för att jag helt enkelt inte visste. Ju oftare jag fått frågan desto mer har jag tänkt på det hela. Jag måste ju om än för mig själv kunna deklarera min tid. Att inte riktigt ha koll på hur lång tid saker och ting tar att utföra är ingeting att vara stolt över kände jag. Jag är nog en av tidernas största tidsoptimist med ADHD och lider utav OCD. Två tillstånd eller vad man ska kalla dom som gör mig till den jag är. Men ändå så kan dessa två diagnoser ställa till det rätt ordentligt för mig. Det har alla fall gjort det tidigare i mitt liv och många projekt och relationer med människor har försummats pga de/jag inte kan förhålla sig till mig och mina ”annorlunda” sätt att vara på.

För ett tag sen insåg jag att det här är någonting som till viss del hindrar mig och håller mig tillbaka i livet och förstod att det är någonting som jag måste ta tag i och verkligen jobba på. Om man inte försöker så kan man aldrig veta om man hade lyckats eller misslyckats så det har bara varit att ge det ett försök. I våras var jag på en väldigt givande middag med flera utav mina bloggkollegor här på metro. För första gången i mitt liv så satt jag med två otroligt likasinnade människor, dom lever också med dessa ”hinder” som jag kämpat med hela livet. Men ändå är de båda otroligt framgångsrika i allt de gör och tar sig ann. Det var då jag började inse sakta att jag kan bli bättre på att hantera situationer som är jobbiga för mig. Asså jag vill också förtydliga för dig som läser att jag inte anser mig själv som sjuk då dessa egenskaper också är anledningen till att jag är där jag är i mitt liv och det har fört med sig så otroligt mycket fint och bra också. Det är bara enkelt sagt två personlighetsdrag jag inte vill bli av med utan bara bli bättre på att förstå och behärska dom.

Vad har jag då gjort för att uppnå det stadium jag vill till? Först och främst vill jag säga att jag är långt ifrån där jag vill vara men jag jobbar mig sakta dit. Jag började med att läsa på väldigt mycket om ADHD och OCD och bara där lärde jag mig otroligt mycket om mig själv och kunde lättare förstå många utav mina egna handlingar. Jag läste också på mycket om andra som lever med dessa personlighetsdrag och lärde mig mycket där. Bara genom att veta så har jag redan där fått så mycket insikt och lärdom. Internet är verkligen fantastiskt på det sättet att du har all info så nära tillhands. Det är liksom bara en googling ifrån.

Yoga är ju bra för det mesta men magiskt mot just mani. Jag kan ju komma in i tankebanor som jag inte kan stoppa och jag märker att om jag yogar så blir det mindre att jag kommer till de tankebanorna. En nära vän till mig har sysslat med meditation de senaste halvåret typ och har berättat upprepade gånger om hur mycket det har hjälpt henne och vilka fördelar hon märkt med det så jag har velat testa på det och började nu under semestern och märker redan otrolig skillnad (undantag för förra måndagen då). Meditation är någonting som jag vill utforska mer och det finns ju så många olika metoder där ute, det gäller bara att hitta sin metod. På pinterest hittar du massor med information och tips på olika metoder och tillvägagångssätt. Tyvärr tillåter inte min höft mig att yoga efter graviditeten med Nixon men jag hoppas kunna komma tillbaka sakta men säkert till det nu under hösten. Så långt kanske jag inte har kommit men jag är alla fall på rätt väg och det är det viktigaste.

Så stolt över mig själv över dessa bilder som jag tagit själv och redigerat själv också. Förr i tiden så fotade jag mycket själv med stativ och självutlösare och jag har nästan glömt hur kul det är att fota. Det är som terapi för mig och otroligt avkopplande. När jag var yngre fotade jag mbara analogt och är riktigt sugen på att kicka igång det nu under hösten igen. Hade vart kul att få lära sig framkalla också.

Singoalla top – gamal från indiska som jag sytt om, jeans – vintage levis 501, örhängen – Indiska, klackar – Choies

Foto & redigering: Moi!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Tips: Läs hjärnstark! Så intressant vad man kan göra för att påverka sin hjärna och hur mycket träning påverkar (speciellt kondition)! Kram!

  hej 2017-08-19 11:28:50
  Svara
 • du är så fin och har öga för konst, älskar att se på dina bilder och läsa dina texter för du är så bra på att uttrycka dig <3

  Racha 2017-08-18 21:16:58 http://nouw.com/byrachabrenten
  Svara
 • Good matchning. http://sverigebevakning.blogg.se/

  Sverigebevakning 2017-08-18 13:01:19 http://sverigebevakning.blogg.se/
  Svara
 • Jag har också adhd och känner igen mig i allt du skrev. Jag är säker på att du kommer nå dina mål. Det gäller att vara i de sammanhang där adhd:ns fördelar väger över nackdelarna och undvika alla projekt och personer och situationer som triggar adhd:ns nackdelar. Utan människor med adhd skulle vi fortfarande bo i grottorna <3.

  A 2017-08-15 20:56:49
  Svara
  • Svar på As kommentar.

   Tack snälla för hoppet och tron!!! jag lovar att följa upp här hur det går. Kram!

   chrystelle 2017-08-21 20:35:33
   Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!