Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

How to be a thrift shopping queen

myrorna_chrystelle

Mina senaste Myrorna fynd

Jag lovade ju mig själv att inte köpa så mycket nya kläder utan satsa på mer unika plagg second hand. På så sätt blir man ju lite mera egen i sin stil och outfits. Så med dessa tankar gick jag till min lokala myrornas butik här i förorten där jag bor. Jag har ju nån konstig second hand radar för jag gör alltid magiska fynd vilken second hand jag än är på. Varje gång jag går därifrån tänker jag alltid samma sak: varför handlar jag inte alla min kläder här?

Sara har utnämnt mig till second hand queen då hon alltid imponeras av mina fynd så därför vill jag nu dela med mig utav några av mina bästa tips att tänka på när man är ute och handlar i second hand djungeln.

IMG_4749

Klänning fyndad på myrorna.

Satsa på trendplagg

När jag handlar second hand så försöker jag satsa på trend och nyckelplagg till min garderob. Inför varje ny säsong så kommer ju nya trender och istället för att köpa nyproducerat så kan man hitta alla de plaggen second hand. Mode är ju som en evighetscirkel, det är samma trender som kommer och går om och om igen. Tex så är det ju trendigt med volanger just nu och det var det även på 80-talet så det är givet att hitta sånt second hand.

secondhand_guide_chrystelle

Satsa på din personliga stil

Jag letar efter det där speciella som sticker ut från mängden. Det som kommer avgöra min outfit och det som kommer göra min personliga stil unik. Jag måste även erkänna att jag älskar att kunna säga till någon som frågar att det är second hand och du kommer troligtvis aldrig hitta en likadan. Känslan att äga sin egen stil blir ju så påtaglig när ingen ”kan” kopiera dig”. Satsa på mönster och färger. Ju mer det sticker ut från din vanliga garderob desto bättre. Skippa alla basplagg det är ändå kläder som man använder så pass ofta att det slits och då föredrar alla fall jag nytt. Tänk nyckelplagg till din personliga stil. Jag hittade tex en jätte fin skinnjacka förra hösten i en jätte fin ljus orange färg med trumpet ärmar och bälte i midjan. Istället för att satsa på en svart som jag kanske hade gjort om jackan kostat 5000 sek. Kunde jag istället kosta på mig att välja en coolare färg. Jag kanske inte har använt den lika mycket som jag hade gjort om den var svart men den har förhöjt alla outfits jag använt den till.

Märkes plagg

En annan sak jag tittar efter är märke. Några av mina bästa second hand fynd bär märken som Chanel, Dagmar & Canadian Goose. Anledningen till det är för att det är så otroligt mycket billigare. Plagg som man kanske inte hade unnat sig till ordinarie pris blir plötsligt roliga att äga då man får råd med dom. När jag är utomlands så tittar jag gärna efter märken på second hand. Jag har hört så mycket om loppisarna nere på franska rivieran och det är nog en utav mina märkes second hand shopping destinationer.

secondhand_guide_chrystelle
Exklusiva material

Jag vet att man inte ska bära äkta päls även om jag nu gör det. Till mitt försvar så är alla mina pälsar ärvda eller inköpta på second hand. Andra exklusiva material att satsa på är cashmere, skinn, läder och siden. Material som oftast är rätt dyra att köpa nya. Jag har i flera år suktat efter de perfekta läder brallorna och i höstas när jag även fyndade min oragea jacka så hittade jag ett par riktigt coola  skinnbyxor i 5ficksmodell som satt som en smäck. Det var nästan som att de var uppsydda efter mig, 105 kr betalade jag för dom.
untitled-9990
kjol fyndad second hand.
Tålamod

Mina sista tips är att ha tålamod och mycket tid när du second hand shoppar. Idag är de flesta second hand butiker rätt uppstrukturerade och välsorterade vilket gör det lättare att fynda och rikta sin uppmärksamhet åt ett håll i taget. Det kan även vara bra att ha en plan. Tex så var jag idag ute efter lite 60-70-tals stuk på kläderna och visste då lite lättare vad jag letade efter. Sista tips är att ha kul, våga ta ut svängarna med kläder, i slutändan så är det bara kläder och de är till för att skydda våra kroppar mot väder så varför inte ha lite kul med dom?

 

Några utav mina bästa fyndställen

Beyond Retro – En välsorterad butik som köper in efter trender.

Myrorna – Här kan man fynda det mesta och utbudet varieras beroende på vilken butik man är i. De har alltid välsorterade denim avdelningar vilket jag äskar.

Stadsmissionen – Stadsmisionnen hr en avdelning som heter Remake där de syr om second hand plagg till nya, jätte kul koncept som funkar jätte bra. Deras vanliga butiker har också jätte bra utbud och bra priser.

Röda korset – jag har en här vid mig där jag bor som jag gillar. Den är inte så jätte välsorterad men ändå bra.

Zak Second hand – Nog min allra favorit när det kommer till second hand i Stockholm. Här köper de in från utomlands så utbudet skiljer sig rätt mycket från de svenska utbudet. Kvaliten är super fin och många plagg jag fyndat där har känts näst intill oanvänt.

 

2016-10-13 02.48.22 1

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!