Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

What to do with clothes you don’t use anymore

IMG_0724.jpg
IMG_1464.jpg
IMG_1477.jpg
IMG_2971.jpg

IMG_0135.jpg
IMG_1463.jpg
IMG_0722.jpg
IMG_0175.jpg

Den här klänningen har varit med mig i ett par år nu och den är fortfarande en favorit. Varje sommar plockar jag fram den. Jag köpte den till en midsommarafton för några år sedan och den är jämt min stand in på midsommar, ifall jag inte skulle hitta någon annan. Som modebloggare så presenteras man ständigt för nytt och det är svårt att inte svepas med i konsumtionshetsen. Jag är ju skräddare i botten och älskar mode men det är också viktigt för mig att återanvända, styla om och använda på nytt igen. Ett annat sätt för mig att återanvända är att handla second hand. Jag försöker alltid gå förbi second hand butikerna när jag letar efter trendplagg. Det är alltid samma trender som kommer och går så varför inte då försöka vara lite unik med något fint gammalt plagg? Jag anser att mitt ansvar som influencer och moddebloggare är stort… att inte uppmuntra till konsumtionshets och framförallt inte att slänga kläder. När jag rensar ut så ser jag till att göra mig av  med sånt jag inte vill ha längre på sätt som gör att plaggen får komma till nya användare. Myrornas insamling och stadsmissionen är två ställen som samlar in  kläder och sen säljer vidare. Annars finns det många andra sätt. Jag har vid ett tillfälle haft klädbytardag med vänner. Alla tar med sig kläder de inte vill ha och så byter man med varandra, toppen sätt att få nya kläder och göra sig av med gamla samt ett bra sätt att hänga med sina tjejkompisar. Bloppis är ett populärt fenomen och jag har faktiskt köpt flera av mina favoplagg i garderoben på olika bloppisar. På instagram och facebook finns många bloppiskonton där man kan fynda både kläder och begagnade möbler. Så det finns ingen ursäkt idag för att slänga kläder.

Hur tänker ni kring klädåtervinning och återanvändning? Dela gärna med er av era tips här så kan vi tillsammans bli bättre på att inte slänga.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • Fina Chrystelle, varifrån är dina vita solglasögon? ?? Kram

    Linn 2017-06-24 21:25:06
    Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!