Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Samarbete – Wella Professionals

I samarbete med Wella Professionals

wella_takeprideinyourhair

Så länge jag kan minnas så har jag alltid uttryckt mig med mitt utseende. Allt ifrån kläder, smink till hår har varit ett väldigt stora och viktiga intressen. Mitt utseende återspeglar mig som person, hur jag mår och vart i livet jag befinner mig just nu. Håret har varit det jag har känt mig minst begränsad med. När jag var liten så flätade min mamma mitt hår i rastaflätor och jag älskade att få vara med och förbereda och bestämma hur slutresultatet skulle se ut. Idag i vuxen ålder så älskar jag att varva mellan mitt naturliga afrohår och olika peruker. Jag anpassar mina frisyrer till mina stilar och älskar kontrasten att ena dagen ha kort platina blont hår och nästa midjelångt korpsvart svall. För mig är det extremt viktigt att våga ta ut svängarna och verkligen vara mig själv rakt igenom från mitt utseende till hur jag är som person. Precis som en del utav det Pride står för.

Har du någon personlig historia eller åsikt kopplat till ditt hår som du vill dela med dig utav? Då tycker jag du ska vara med i Wellas nya tävling #takePrideinyourhair på instagram. Du är med och tävlar om resa, boende, biljetter till festivalen samt en plats tillsammans med Wellas kortege i pridetåget. Idag öppnar även Wella Professionals upp en popup salong som inte är större än 1 kvm dit man kan gå och få håret klippt, enda kravet är att stylingen ska spegla ditt sanna jag och att frisyren ska bäras upp med stolthet. Här kan du klicka för att boka en tid. Den har öppet från idag men stänger redan den 21 juni så passa på. Jag tycker det är så viktigt att våga vara sig själv rakt igenom och gå sin egen väg och tycker vi som vågar tillsammans ska uppmuntra de som inte riktigt är där ännu. Lycka till!

I samarbete med Wella Professionals

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Hej som icke-hetero blir jag lite bekymrad ändå att Wella ska ha en kortege i Pride-tåget och att ingenstans i denna text nämns poängen med Pride. Jag uppskattar inlägget ang ditt hår men om du är hetero (det vet jag inte iofs) så blir det jättekonstigt att säga att ditt hår har med Pride att göra. Pride är för oss som möter hat och hot och diskriminering pga att vi är HBTQ-personer. Pride är inte en fest, det är en protest i festformat. Pride är liv och död för oss. Snälla Wella och snälla alla – sno inte vår parad. <3.

  L 2017-06-19 23:35:41
  Svara
  • Svar på Ls kommentar.

   Hej L,

   Jag är inte hetro men det har inte med saken att göra. Jag tänkte att jag kunde utelämna det ur min text för att normalisera motståndet HBTQ-personer får utstå. Jag vägrar att kalla mig annorlunda bara för att jag inte faller in i någon norm. Så Pride handlar ju självklart om allt det du skriver men det handlar också om att våga vara sig själv fullt ut. Då inkluderat allt från din sexuella läggning till hur du tex bär ditt hår. Om man genom sitt hår vågar ta ett steg närmre mot att vara sig själv så är allafall jag game. För mig att vara öppen med min sexuella läggning så har det börjat med att uttrycka mig med mitt utseende. Alla går olika vägar.

   Kram!

   Chrystelle 2017-06-20 09:25:25 http://chrystelle.metromode.se
   Svara
   • Svar på Chrystelles kommentar.

    Ber om ursäkt om det lät som att jag antog din läggning. Förstår verkligen hur du menar med att vara sig själv men nej, Pride är inte för att alla ska vara sig själv. Det är för att vi HBTQ-personer ska bli respekterade. Om ett hetero går dit i hästsvans eller rakat huvud så har det absolut inget med Pride att göra. Jag lever i en relation som provocerar både rasister och homofober och självklart ser jag att homofobi inte är separerat från övriga normer och förtryck utan allt hänger samman. Men för många av oss som måste se oss om när vi håller vår partners hand på kvällspromenaden, så blir tanken på att heteron kuppar vår parad en smäll i fejan. Kan vi inte få ha den veckan för oss, för vår kamp och stolthet? Jag ifrågasätter inte ditt deltagande varesig i Pride eller faktiskt i kampanjen, men önskar verkligen att kampanjen skulle handla om regnbågsmänniskor och inte vem som helst som har en frisyr liksom. Till er heteron som läser dessa kommentarer: Vi möter hat och hot även i Sverige, vi utsätts för våld. Vi firar alltså inte att man får vara sig själv här. Så är det inte än! Vi firar som protest! Kärlek vinner i längden. Den som ej delar vår kamp kan gärna ta ett steg tillbaka och vara allierad men inte låtsas att det är er fest liksom. <3

    L 2017-06-20 17:55:41
    Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!