Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

For love, lemons & PMS

untitled-2893.jpg
untitled-2859.jpg
untitled-2835.jpg
untitled-2872.jpg
untitled-2875.jpg
untitled-2854.jpg
untitled-2867.jpg

Jag har upptäckt ett nytt klädmärke som jag måste dela med er för hur fin är inte den här klänningen? Sexig fast ändå gullig beroende på vad man har till. Den kommer från märket for love and lemons som har massa fina plagg perfekta för fest och vardag.

annars då mina vänner? Hade ni en fin morsdag i söndags? Jag hängde med mina pojkar ute på våran innegård tillsammans med kvarterets andra mammor. Fick frukost på sängen av maken och en hortensia blomma på eftermiddagen. Så mysigt!

Just nu lider jag utav grov PMS. Jag har sovit dåligt då Nixon sovit så oroligt i natt. Kl 04 tyckte han att vi skulle upp och leka. Så när jag landade i min kontorsstol i morse efter dagislämningen så bröt jag bara ihop. grät på min fina kollegas axel och bestämde tillsammans med henne att jag skulle vara hemma idag. Kraschade i soffan när jag kom hem och fick några timmars sömn iallafall. Vad gör ni när ni har PMS? Jag tror ju inte på psykofarmaka och andra mediciner för den delen. Jag tror mer på olika naturläkemedel och att kroppen med olika verktyg kan läka sig själv.

Jag kastade ut det här med att jag lider utav PMS på facebook varpå en kvinna tipsade mig om receptbelagda antideppressiva tabletter. Tydligen så är det många kvinnor som äter det i samband med PMS och menstruation. Jag tycker det känns riktigt tråkigt att det är det man ger kvinnor, att man inte istället tipsar om någonting som inte kommer skada din kropp i längden och som har massa eventuella biverkningar. Självklart så upplever vi alla PMS olika så det är ju upp till var och en hur man vill hantera det men att ge antidepressiva känns så himla extremt för mig. Det måste finnas andra metoder att tillämpa?

Min kollega vars axel jag fick gråta lite på tipsade mig om D-vitamin. Tydligen så har vi kvinnor brist på det vilket kan skapa hormonstörningar vilket i sin tur ger utslag som PMS. Hon rådde mig att ta 3 tabletter om dagen i en månad och se om jag märkte skillnad. Hon tyckte att det hade tagit bort all PMS och även minskat menssmärtor hos henne. Så nu ska jag köra på det här och se om det funkar. Vore drömmen att bli av med PMS. Har någon utav er några bra naturliga tips så dela gärna med er i komentarsfältet tillsammans kanske vi iallafall an hjälpa och stöta varandra.

 

Dress – for love & lemons, socks – H&M, jeans jacket – vintage, heels – Steve Madden, sunnies – aliexpress, basket – old one, smile pendant – Göran Kling.

Photo Sara Che, edit by me & Sara Che

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • OK, det är jag som är ”axeln” I C:s inlägg: Jag har käkat 2-3 tabletter om dagen i 2 år, Inga biverkningar, bara jämnare humör under PMS och snudd på ingen förkylning/sjukdom under dessa år. Självklart ska man inte overdosera fettlösliga vitaminer, men jag får verkligen inte I mig tillräckligt I min vanliga kost OCH är alltid blek som ett lakan, då jag inte vistas I solen, så jag BEHÖVER faktiskt äta kosttillskottet! Vill och kan man mumsa I sig Avocados, fet fisk, duktigt med smör osv I tillräckliga mängder, så gör det, men då får man ligga I och välja bort en massa annat, för att inte få alldelens för mycket energi i sig på en dag. Det funkar för mig, men jag säger inte att det funkar för alla.
  http://www.lakartidningen.se/Functions/OldArticleView.aspx?articleId=6279

  Christina 2017-06-19 13:25:54
  Svara
 • Antidepressiva mediciner är otroligt viktiga för många med klinisk depp och inte en quick fix. Svår pms förstör livet för många just för att de kemiskt hamnar i en klinisk depp under pms. Då är antideppressiva en väldigt bra lösning för många. Precis som ”naturmedel” så handlar allt om att justera en kemi som är i obalans.

  Man kan överdosera vitaminer – inte bra. Vitamintillskott hjälper bara den som har brist. Alla kvinnor har inte brist på d-vitamin.

  Däremot kan alla människor behöva se till att de har vitaminer etc i balans för annars påverkas psyket. Väldigt många typer av brist ger depp: d-vitamin, magnesium, järn… så ja absolut ska man få i sig tillräcklig av detta. Men nej d-vitaminpiller är absolut inget alla kvinnor blir gladare av…

  Viktigt att inte sprida myter om psykofarmaka. Naturmedel kan också skada kroppen.

  Jag använder ibland nattkäkemedel mot pms medan min partner använder anti-depp. Ingen av oss gör rätt eller fel <3

  Dock håller jag med om att pms etc borde tas på allvar av vården och inte "bara" ge medicin utan att utreda. Samt att jag anser att det är sexistiskt av samhället att kvinnor med pms, mensvärk etc inte får förståelse utan förväntas funka på topp mitt i smärta och depp.

  Om män födde barn och hade pms så skulle alla Hollywoodfilmer handla om det

  L 2017-06-01 21:57:51
  Svara
 • Hej!
  Jag har också hört om anti-depp för (mot?) PMS, exempelvis Premalex. Vore grymt att slippa känna av PMS:en när den är som värst ?

  Emma 2017-05-31 16:29:22
  Svara
 • har hört att nattljusolja ska vara bra!

  johanna 2017-05-31 14:05:27
  Svara
 • Jag tycker inte att du skall vara så negativ till receptbelagda mediciner för PMS. Naturmediciner har också biverkningar, och bara för att någonting är gjort i ett laboratorium, så betyder verkligen inte det att det är mer skadligt för kroppen. I många fall är det tvärtom – naturläkemedel är inte alls lika rena, och innehåller ofta rester av annat, som inte alls skall ner i magen eller på huden. Självklart finns farliga kemikalier, och vissa ämnen skall man absolut akta sig för. Men det finns många sådana ämnen även i naturen, och man har blivit lurad om man tror att ”naturligt” är samma sak som ofarligt för kroppen.

  När man tar receptfria antidepp mot PMS så är det extremt låga doser, under korta tider, och fungerar ofta väldigt bra, i många fall utan biverkningar. Kvinnor har i alla tider fått höra att deras PMS skall lösas med naturläkemedel, eller så skall man bara stå ut. Jag tycker det är jättebra att sjukvården nu har ordnat med kontrollerade läkemedel, istället för att man skall experimentera med olika naturläkemedel som (ofta) inte har någon effekt.

  OBS: Ingenting emot naturläkemedel, jag tycker också att det är en superbra grej!

  Ta tillexempel D-vitamin, som din kollega rekommenderade. Det är inte alls bra att ta för mycket av det, utan överdosering kan leda till
  illamående
  dålig matlust
  törst
  förstoppning eller diarré
  muskelsvaghet eller -värk
  förvirring
  förkalkning av vävnaderna, framförallt njurarna.

  Så det finns biverkningar även av ”naturliga” ämnen. Med det sagt, så skall alla göra precis som de känner är rätt för dem. Men jag tycker inte att det känns bra att skriva så negativt, om någonting som faktiskt är ett jättebra alternativ för många tjejer.

  KRAM

  Julia 2017-05-31 10:13:39
  Svara
  • Svar på Julias kommentar.

   Hej Julia,
   Tack snälla för din komentar väldigt bra upplysning om sånt jag inte tänkt på.
   Jag har en syster som är bipolär och som testat nästintill alla receptbelagda antidepp man kan testa och jag har sett henne genomlida de mest fruktansvärda biverkningar jag aldrig kunde tänka mig kunde uppstå så jag pratar väl kanske lite utifrån hennes erfarenhet. Jag syftade också i min text mest på receptbelagda preparat då det var det jag blev tipsad om på facebook när jag kastade ut frågan där. Självklart förstår ju jag också att man kan få biverkningar från naturläkemedel med men jag har inte hört så mycket om det. Men det är precis som du säger man ska göra det som funkar bäst för en själv, bara att jag personligen är inte ett fan av tabletter framtagna på ett labb av ett företag vars enda egentliga syfte är att tjäna pengar på oss som är ”sjuka”, om du fattar vad jag menar. Kramar!

   chrystelle 2017-06-01 14:46:43
   Svara
   • Svar på chrystelles kommentar.

    En orsak till att man hör mindre om biverkningar från naturläkemedel är att de inte är lika kontrollerade som vanliga läkemedel. Vid vanliga läkemedel måste varrrrenda grej testas och rapporteras in vilket leder till att deras biverkningslistor blir massiva. Det kan verka skrämmande men är egentligen ett tecken på den rigorösa kontroll de genomgår.

    Med det sagt: Använd det som känns bäst för dig! Placebo är något av det effektivaste som finns när det kommer till att må bättre (på riktigt alltså, jag är inte ironisk).

    Frida 2017-06-04 09:46:18 https://husrappet.wordpress.com/
    Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!