Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Diversity Podden

untitled-2523.jpg
untitled-2530.jpg
untitled-2511.jpg
untitled-2527.jpg
untitled-2501.jpg

Hej kompisar!

Äntligen helg va? Denna vecka vart det ju extra ledigt pga Kristi himmelsfärd på torsdagen och barnens förskola var stängd på fredagen så jag fick stanna hemma från jobbet igår. Så igår hände någonting jag och Sara planerat och pratat länge om att göra. Vi spelade in vårt första podd avsnitt. Vi signade alltså kontrakt med Acast för en månad sedan och släpper snart vårt första avsnitt. Podden heter Diversity podden och kommer handla om just mångfald. I dagens samhälle när media är så riktat och styrt så känner vi att det finns så många intressanta ämnen och personer att prata om och med. Mycket som kom tanken upp när vi pratade om vår barndom och hur svårt det var att hitta någon som man kunde se upp till och identifiera sig med. Så vill inte jag att mina barn ska växa upp allafall så det är en av anledningarna till vår podd. Vi vill inspirera och influera er med nya intryck som ni kanske inte får ta del utav någon annanstans. Vi kommer bjuda in gäster och snacka om allt mellan himmel och jord. jag hojtar till när första avsnittet är uppe.

Jag tycker ju att det är så intressant det här med girl power trenden som råder just nu. Mycket budskap om att tjejer ska hålla ihop osv men ändå när det väl kommer till kritan så gör vi inte det. Jag skrev en grej på min facebook i veckan det var en frågeställning och inget mer med det. Frågan var rätt tydlig vad den handlade om men ändå valde massa tjejer att hoppa på mig och sätta ord i min mun. 112 komentarer fick jag på det här inlägget mest av tjejer då som försökte måla upp mig till någon form av rasist och främlingsfientlig person. Det blev ganska tydligt efteråt att det hela säkerligen grundar sig i en omedveten avundsjuka eller nåt liknande. De här tjejerna har säkerligen aldrig gillat mig egentligen och såg ett tillfälle att gå till attack istället för att försöka förstå mig. Även fast jag förklarade samma sak flera gånger så kom dom efter mig med eldgafflar. Helt ärligt så är jag inte det minsta förvånad. Jag har haft svårt att hoppa på det här girl power tåget för att när det väl kommer till kritan så ställer inte tjejer upp för varandra. Vi är snabbast på att döma varandra, snacka skit bakom ryggen på varandra och har inget problem med att hugga andra tjejer i ryggen för att uppnå det vi vill. Den här facebook händelsen bekräftade bara allt det jag alltid trott, så himla tråkigt och tragiskt. Med det sagt så upplever jag absolut inte alla tjejer på detta sätt. Det finns många bra tjejer och unga kvinnor där ute som man kan lita på och bygga långsiktiga relationer med. Jag har alltid haft svårt för att umgås  i tjejgäng då jag är rätt sprudlande som person, oftast väldigt positiv, glad och gillar att prata. Väldigt social och självsäker med andra ord. Alla har inte lätt för det sociala och ser mig då som något utav ett hot. Vet inte hur många ggr tjejer som attackerat mig i tron om att jag försöker stjäla deras man hahaha så roligt. Jag hoppas ni fattar vad jag menar det är verkligen inte min mening att låta dryg ifall någon råkar uppfatta mig så. Men efter snart 30 år på denna jord så är det här en av många sidor jag lärt mig hos mina medkvinnor. Är det någon som känner igen sig i det här? eller som kan relatera och förstå, hade vart intressant att diskutera det här vidare med er i komentrasfältet.

Dress by Gina Tricot, tshirt by Zadig & Voltaire, socks by H&M, fishnet stockings by Aliexpress, sneakers by Vans and flower crow was gifted to me by IDUN.

Foto: Sara Che edit by me.

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Jag har tänkt på detta. Jag tror inte det beror på att kvinnor är mer ”falska” och har som syfte att ”hugga varandra i ryggen”. Min teori är vi kvinnor måste bli bättre på att närverka… att om vi vill uppnå något professionellt eller karriärsmässigt är vi väldigt snabba att knyta kontakter på ett mer vårdnaden sätt. Att vårt sätt att nätverka och nå dit vi vill är att bli *bff* med rätt tjejer. Om vi istället inte behövde bli ”vänner” utan knyta kontakter utan att det blir för privata? Då Kmr vi kunna nå hur långt som helst. Det är fint att vi har dessa drag (ok nu generaliserar jag) att vi vill komma andra människor nära men ibland tror jag det stjälper oss och får oss att framstå som kappvändare. För syftet med relationen från första början var kanske aldrig stt bli vän med personen i fråga utan bara ett smart karriärsmove. Det är svårt att backa någon som man känner på sig har en dold agenda….
  Jaja hoppas du fortstod lite av va jag menande.

  Cc 2017-06-02 07:51:57
  Svara
  • Svar på Ccs kommentar.

   jag hör dig men jag håller inte med för jag har inte den upplevelsen, jag önskade att jag haft det för den låter betydligt mer oskyldig och vänlig. Min erfarenhet av kvinnor genom hela min uppväxt, ungdom och vuxna liv är verkligen inte bra. Konstant har kvinnor försökt klubba ner mig och känt sig hotade utav mig så det är den erfarenhet jag har och pratar utifrån. Det här händer ju mig fortfarande än idag.

   chrystelle 2017-06-02 10:53:03
   Svara
 • De hatar nog sig själva. Så tragiskt men inte ok för det att bete sig illa. Vi är iaf många som upplever samma. ?

  L 2017-06-01 22:34:55
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!