Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My daily skin routine – The korean 10 – step routine

IMG_9515.jpg

Jag har fått så många frågor på senaste om vad jag använder för skönhetsprodukter och om min dagliga hudvårdsrutin, så nu ska jag äntligen redogöra den för er i bild och text.

Nyligen så var jag på ett skönhets pressevent på presskontakterna och gjorde mig där bekant med den koreanska 10 stegs rutinen. Först tänkte jag men hur ska jag ha tid med allt det här men jag har valt att ta bort några utav dom och modifierat lite utav den för att den ska passa min hud bättre och när man väl är igång så är det bara att köra det går rätt snabbt ändå.

IMG_9392.jpg

Steg 1 är en oljebaserad tvätt som ska ta bort all oljebaserad smuts. här använder jag en sminkborttagnings olja från Emma S. Den är utformad för oss med känslig hy och man känner verkligen hur den tränger in och tar bort allt smink och smuts (även vattenfast). Den lämnar en mjuk och rengjord hy.

IMG_9416.jpg

Steg 2 Vatten baserad tvätt. Här kan man använda skumvatten tex. jag använder Swiss clinics micellar cleancing gel. För er som inte ve så är micellärt vatten the shit! Det har en speciell sammansättning som drar åt sig smutspartiklar och orenheter i huden. Den bokstavligt talat drar åt sig smuts. Här kan man använda vanliga bomulls rondeller och behöver inte vara orolig för den känsliga partiet runt ögonen för en funkar där också. Jag använder en liten frotté handuk för tycker resultatet blir bättre så sen är det skönare att torka ansiktet med en handduk. den här är fett dryg så ta inte för mycket i onödan. En annan toppen produkt som jag tyvärr använt slut så jag kan inte visa den här men det är den otroligt populära franska Biodermas Sensibio h20 micellaire solution. Den är så bra och funkar toppen på vattenfast smink.

Steg 3 Peeling.  Ni som sett det där avsnittet i sex and the city när Carrie ska ha sn boklanseringsfest och Samantha dyker upp med hatt och nät likt en biodlare efter att ha varit på en peeling behandling. Hon såg ut som att hennes första hudlager skalats av i hela ansiktet. Självklart är det inte så peeling fungerar. den främjar framförallt cellförnyelsen, löser upp tilltäppta porer och gör det lättare för dina produkter du ska applicera att tas upp mer av huden. Här kan man ju använda scrub om man hellre gillar det men personligen så föredrar jag peeling bättre. Scrub kan lätt kännas rivigt och mer som att du skadar dig än hjälper huden. Men om jag använder scrub så använder jag en som är otroligt skonsam och ”kullorna” i den känns knappt. Jag använder det koreanska märket Erborians black scrun gjord på bland annat kol pulver. Den tar bort all glans och lämnar en rengjord matt hy. När jag sen sminkar mig så vill jag själv bestämma vart jag vill glänsa så denna är verkligen grymt bra. Juste min modifering här är ju att jag gör detta steg max 3 ggr i veckan men det blir oftast 2 beroende på om jag använt mycket smink.

Steg 4 Toner. Jag är verkligen en toner älskare och har flera stycken som jag varvar mellan. I Korea så används toner till att återställa pH-balans och återfukta huden. Det tar ju även bort den sista smutsen och förbereder huden för de kommande krämer och oljor.  Här kan man ju använda den där Bioderma som jag berättade om i steg 2. Jag använder annars främst två olika just nu. den första är från PostQuam som jag upptäckte via glossybox. De har tonern thermavène facial oat water. Den har en lugnande, återfuktande och tonande effekt. Min andra favorit toner är också rätt ny och kommer från Akademikliniken. Den heter  pure berry toner och doftar röda bär. Den innehållerextrakt av tranbär, hallon och hjortron som tillför fukt och skyddar huden mot uttorkning. Man känner verkligen hur antioxidanterna jobbar i ansiktet när man använder den, den ger en lite kittlande känsla. Den här tonern är i sprayform och är perfekt att återfukta ansiktet med under dagen över smink. Jag har en liten flaska på mitt skrivbord på jobbet och en stor flaska hemma. Man behöver alltid lite uppfräschning.
IMG_9421.jpg

Steg 5 Essenser. Det finns massor av olika essenser där ute beroende på vad man vll ha för effekt. Jag använder faktiskt sällan anti age creme då det oftast innehåller mycket glycerin som inte går så bra ihop med smink. Istället använder jag Akademiklinikens  pure glow oil som är högkoncentrerad och intensivbehandlande C-vitaminolja som aktivt motverkar tecken på förtida hudåldrande och återställer hudens lyster och elasticitet.  Jag upptäckte den här i höstas när den lanserades och det här är bland det bästa jag använt på min hy. Jag har väldigt bra hy redan från början så det är lite fusk men den här har verkligen fått mig att klara mig genom vintern. De tidiga ålderstecken jag upptäckte innan jag började använda denna är som bortblåsta och jag ser verkligen hur min hy förbättrats de senaste månaderna. Den är rätt dyr men om du vill investera i din hy så kan jag verkligen rekommendera denna. Det finns liksom en anledning varför den vann som årets skönhetsprodukt på swedish beauty and cosmetics awards i år. Jag har nyligen testat en koreansk variant av denna också Klairs freshly juiced vitamin C serum. Den ska hjälpa till med pigment förändringar också precis som den från Akademikliniken men jag har precis börjat testa den och lagt min från AK åt sidan ett tag (vill inte att den ska ta slut) så jag kan inte säga så mycket om den ännu. Den har en helt annan känsla och färg så det ska bli spännande att se result. Det är bra för huden att chockas av nya produkter så de inte bli verklösa. huden vänjer ju sig. En annan fördel med Klairs är att den kostar kanske 1/8 del av AK’s så det ska bli spännande att se vad den går för.

steg 6 serum & ampouler. Ampouler har jag inte använt faktiskt så det kan jag inte uttala mig om men serum är ju en stor favorit. För er som inte har koll på serum så är det en hudvårdsprodukt som du kan applicera på din hud efter rengöring, men före fuktkräm den innehåller effektiva ingredienser som direkt går in i huden. Serum består av mindre molekyler som kan penetrera djupt in i huden och leverera en hög koncentration av aktiva ingredienser. Det här gör serum till ett utmärkt verktyg för att rikta specifika hudvårdsproblem, som rynkor. Hejdå ålderstecken! Mitt favorit serum advanced Night repair syncronized recovery complex II från Éeste Lauder har på senare dagar fått hög konkurrens. Jag har nyligen upptäckt glam glows fantastiska ansiktsmasker. En av mina favoriter där är dreamduo overnight transforming treatment. Den består av dreamserum med pärlemo färg som innehåller grönt kaffe och grönt teblad (teaoxi). Antioxidanterna och de viktiga vitaminerna lämnar en mjuk och återfuktad hy. Du avslutar masken med dreamseal som är som en grå lera innehållandes hyaluronsyra och mozuku gröna alger. Dessa ämnen hjälper till att binda fukt och på så sätt plumpar den upp huden. Den här ska man egentligen sova med men jag brukkar smeta på lite grann i min dagliga rutin och det fukar jätte bra det med. Då använder jag i ju för sig bara serumet och sparar leran till när jag lägger hela masken.

steg 7 Sheet mask. Den här relativt nya älsklingen på den västerländska skönhetsmarknaden är väldigt populär just nu. Det är alltså ett ansikts ark med hål för ögon mun och en liten lucka för näsa som är dränkt i massor av fantastiska aktiva ämnen precis som serum och essenser. Sheetmask har du i ansiktet i ca 20 min och det som blir överflödigt kan du smeta ner på hals och bröstkorg. Jag tar även på mina handryggar om det räcker över. Efter 20 min ska man inte torka bot det överflödiga utan låta det sjunka in i huden. Älskart. Detta steg gör jag kanske 1 gång i veckan.
IMG_9533.jpg

Steg 8 Ögonkräm. Tycker det är svårt med ögonkräm så jag använder det rätt sällan. Har fortfarande hittat någonting som jag tycker funkar jätte bra. Sist jag var på skönhetsbehandling så frågade jag hudterapeuten om ögonkräm och hennes tankar kring det. Hon tyckte också det var knepigt. Hon tyckte också att gel baserade ögonkrämer funkar sämst hon tyckte man skulle satsa på en som är krämig istället. den jag använder sporadiskt just nu är en från Carins men tycker inte den gör så mkt istället så lägger jag lite extra serum och pure glow oil runt ögonen och det funkar toppen det med för mig.

 

steg 9 Fuktkräm. Det finns så mycket olika alternativ där ute som man kan använda det är inte brist på bra alternativ där. Det viktiga är att fuktkrämen skapar en barriär som låser in alla produkter du använt innan så de inte dunstar bort. Just nu använder jag en grym från weleda de dagar jag är sminkfri. Pomfranate firming day creme som Anti-aging dagcreme som förbättrar hudens elasticitet, reducerar rynkor och hjälper till att skydda huden från skadlig yttre miljöpåverkan. Den är bäst.

 

steg 10 Solskydd. Det sista som går på huden är solskydd. Solen är hudens största fiende när det kommer till åldrande. Solen som är så härlig påskyndar den processen rätt bra så det är viktigt att man skyddar sig ordentligt och även här finns det en uppsjö såna. bästa är om man hittar en bra kombo mellan spf och fuktkräm.

Det var den ”lilla” rutinen. Har ni några favorit produkter som ni gillar eller andra tankar kring det här? Jag är faktiskt väldigt sugen på att testa lite nya behandlingar och kanske lite filler men jag måste läsa på om det innan jag tar några beslut… men testa kan man väl?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • TACK för att du tog dig tid att skriva ihop! så mycket bra tips! <3

    Elin 2017-06-08 12:35:40
    Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!