Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Flower Girl

IMG_8331.jpg

När jag var liten så skaffade min mamma en kolonilott 5 minuter från hemmet ute på Lidingö där jag är uppväxt. Där spenderades många timmar på sommarlovet. Mamma odlade mest kongolesiska grönsaker som hon gjorde magiska grytor på. Potatis, morötter sallad och bär var ju självklart standard men några sommrar kommer jag ihåg att hon alltid sparade en liten yta för blommor och jag minns just ett år när vi odlade tulpaner. De blev otroligt långa. Nära vår lott så odlar alla gemensamt en blompromenad och det är alltid lika vackert och avkopplande att gå runt inne på koloniområdet och titta på alla vackra blommor och dess färger.

IMG_8308.jpg
IMG_8315.jpg
När jag är på besök hos mamma så köper jag nästan alltid med mig en bukett blommor till henne för det finns ingen annan som uppskattar det så mycket som hon. När hon kommer över till mig får jag oftast också blommor och det glädjer mig att vi har denna passion och intresse tillsammans.
Min svärmor är ju lite utav en modersfigur för mig med, vi har en väldigt nära relation och hon och jag delar också denna blompassion och gillar också att ge varandra blommor. Jag vet att de flesta älskar färska snittblommor men det är någonting helt annat när man har odlat fram dom helt själv och det är verkligen någonting som jag saknar idag.
I veckan var jag på ett event med Lumene och inte nog med att man fick en goodiebag fylld med smink så fick man också den här hattlådan fylld med vita rosor från millionbox. Asså hur fin är den inte? Jag vill aldrig att mina rosor ska vissna och jag var tvungen att föreviga denna bukett på bild så jag bad min älskling ta lite bilder på mig imorse i sängen.
Jag måste föra vidare mitt intresse för odling av växter till mina söner tänker jag… tills drömmen att bo i hus med egen trädgård gått i uppfyllelse så är jag såklart sugen på en liten lott någonstans i närheten där jag bor. Hade vart så härligt att odla fina blommor och jordgubbar typ. Har du tips så hojta.

IMG_8329.jpg
IMG_8311.jpg

IMG_8319.jpg

Flowers – Million Box, underwear – What Katie Did.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • Så fint skrivet, blev rörd av texten om din mamma och din relation till blommor. Jag har inga tips om kolonilotter men hoppas du får tag i en.

    L 2017-04-06 22:49:34
    Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!