Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Bröstförstoring – Konsultationen

I samarbete med Akademikliniken

Untitled

Måndag den 30 januari så var det äntligen dags för mitt första möte med plastikkirurgen Gabriella Sellman som skulle komma att göra ingreppet på mig. Jag tog en taxi från centralen när jag klev av pendeln så jag skulle hinna samla mina tankar inför mötet. Vad hade jag egentligen för problem? och vad var det egentligen jag ville få ut av denna bröstförstoring? Det var väldigt viktigt för mig att få fram mina tankar kring det hela så att hon lätt skulle förstå min vision.

När jag kom in i receptionen möttes jag av ett jättefint väntrum och en mysig utsikt över hästarna i hagen utanför kliniken. Kändes väldigt varmt och välkomnande. Klockan 9.30 tog hon emot mig på sitt kontor. Gabriella Sellman är en väldigt erfaren plastikkirurg. Innan jag berättade varför jag var där så berättade hon mycket om sig själv och sin karriär inom plastkirurgi. Hon berättade även om vad för typ av metoder de använder sig utav innan operation och varför de använder just dessa metoder. Det hela kändes informellt men även väldigt informativt. Jag fick faktiskt svar på många av mina frågor innan jag ens hade hunnit ställa dom. Jag delade sen min bakgrund med henne. Jag berättade varför jag ville göra det här ingreppet och att det var väldigt viktigt för mig att få brösten någorlunda lika stora. Hon förstod direkt vad jag ville ha kändes det som och vi fick väldigt bra kontakt med varandra redan där och då.

Untitled
Untitled

När vi snackat klart en stund tog hon fram sportbehå och olika storlekar samt form på implantat som jag skulle få prova ut. Jag tyckte verkligen att det var jättekul att få stå där framför spegeln och se hur brösten tog form och jag ville bara ha större och större implantat tills jag kände att det här är min smärtgräns. Gabriella sa inte så mycket vi det här laget utan lät mig pröva fram utan inflytande. Jag tyckte det var så skönt att hon verkligen lyssnade och iakttog mig. När jag bestämt mig så gav hon mig feedback på storlek och implantat. Hon tyckte jag skulle ha droppformade implantat då det skulle passa bättre med min kroppsform och så som mina bröst är formade. Hon sa också att det var en bra smärtgräns jag hade då hon upplevde det som att större implantat inte skulle bli något snyggt, men hon var väldigt noga med att informera mig om att om jag vill ha större så kan jag få det men hon tyckte inte det. Gabriella vet ju precis vad hon håller på med så jag gick efter hennes rekommendationer.

Untitled

När vi var klara på hennes kontor så var det dags för den omtalade 3D simuleringen. Mina vänner och bekanta som gjort förstoring på Akademikliniken talade väldigt varmt om den. Det är alltså en anordning med flera kameror som man ställer sig framför. Kamerorna fotar dig i 3D i olika vinklar. När datorn bearbetat bilden så kan man sen i dess mjukvara välja bland alla implantat, former och storlekar och fä se hur det sitter direkt på skärmen, häftigt va? Jag velade mycket mellan droppformade och runda implantat men efter att ha sett hur olika resultatet skulle bli och med konsultation från Gabriella och hennes expertis så valde jag till slut droppformade. Eftersom mina bröst är så olika efter min tidigare ryggskada så blev det olika storlek på implantaten för att det skulle passa ihop bättre. När vi var klara där så var konsultationen i princip klar. Gabriella berättade lite mer om hur operationsdagen skulle se ut och gav mig lite information om vilka rörelser jag skulle undvika direkt efter ingreppet. Vi sa hej då och hon stack iväg på sitt nästa möte.

FotorCreated2
FotorCreated

Efter mötet med Gabriella kändes det för mig självklart att jag verkligen skulle fullfölja det här. Jag gick därifrån lättad och hoppfull. Gabriella och jag fick jätte bra kontakt och det kändes verkligen som att hon förstod mina problem och vad jag ville uppnå för resultat.  Om du sitter och läser det här och funderar på att göra en förstoring eller något annat ingrepp för den delen så är min rekommendation att ändå gå på en konsultation och känna lite på det. Efter lite mer kött på benen och med hjälp av Gabriella så kunde jag ändå ta mitt slutgiltiga beslut att faktiskt göra det här ingreppet. Jag upplevde även att 3D simuleringen hjälpte massor. Där fick jag faktiskt jämföra bilder på mig själv med olika implantat och se hur det såg ut i olika vinklar. Det gjorde det hela mycket lättare att ta beslut kring inlägget.

Dagen efter ringde jag tillbaka till kliniken och bokade tid för operation men hur det gick och resultatet får ni se i nästa inlägg så länge så kan ni titta på filmen som jag knåpade ihop till er i taxin på vägen därifrån med mina direkta känslor efter mötet.

 I samarbete med Akademikliniken

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Hej Chrystelle, tack för detta inlägg. Jag har nyligen varit på en konsultation hos www.göteborgbröstlyft.se och Kristin där som specialiserat sig på just bröstlyft. Fått två barn själv och mina bröst har blivit som två tomma påsar. Jag var fortfarande lite osäker tills jag läste ditt inlägg här. Väldigt bra och inspirerande. Jag känner mig nu mer säker än någonsin att mina tankar är rätt och att detta kommer ha en stor positiv inverkan på mitt liv.

  Emma 2017-04-21 17:01:56 http://nouw.com/emmadler
  Svara
  • Svar på Emmas kommentar.

   Vad kul att höra Emma!!! Jag tror du kommer bli så nöjd, det var lite som att ta av sig en stor tung ryggsäck när allt läkt. Varför har man gått runt och tvekat så länge? Du kommer bli så nöjd.

   Kramar!

   chrystelle 2017-04-24 16:03:43
   Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Evelina Andersson
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Sara Che
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Joanna Swica
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Lifestyle
Sophia Anderberg
Lifestyle
Mitra Javadi
Mode
Emma Danielsson
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Imane Asry
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson