Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Akademikliniken

I samarbete med Akademikliniken.

Untitled

När jag väl bestämt mig för att göra en bröstförstoring samt korrektur så gick det rätt snabbt för mig att bestämma vilken klinik som ska få hjälpa mig.
En bröstförstoring är ju en rätt kostsam utgift så självklart vägde det in i besluttagandet. Men när det väl gällde att bestämma sig så var det just en sak som var avgörande för mig, säkerheten. Även om det inte är en lång operation och ett rätt enkelt ingrepp så kan det lätt uppstå komplikationer efteråt. Det är inga vanliga komplikationer men de uppstår absolut och man ska vara medveten om dom innan man tar sitt beslut.
Generellt så har jag haft rätt dålig erfarenhet utav den svenska sjukvården och är oftast skeptisk till läkare men när det är ett skönhetsingrepp så känns det inte alls lika läskigt då en kirurg i mina ögon sökt sig till detta yrke och måste då ha ett brinnande intresse samt passion för sitt yrke.
För många år sen när jag först tänkte på att förstora bysten så fantiserade jag om att kombinera mitt ingrepp med semester till Thailand. Jag hade hört att det är fantastiskt duktiga där på skönhetsingrepp och då framförallt bröst. I mitt huvud så skulle det ju vara så smidigt. Checka in på sjukhus och rehaba på nåt mysigt resort hotell med folk som passar upp på en hela dagarna. Låter ju toppen… men vad händer sen då? Tänk om jag kommit hem och 6 månader senare inser att mina inplantat sitter fel, eller att kroppen börjar stöta ifrån sig implantatet? Det hade inte varit lika smidigt att göra ett litet återbesök.
Jag har ju nu suttit och forskat och jämfört alla de olika ställen som finns här i Stockholm och valet föll på Akademikliniken. Det var många faktorer som spelade in för mig. Jag älskar ju teknik och måste säga att jag föll för deras 3D simulering. De har en maskin som fotar överkroppen från olika vinklar innan operationen under själva konsultationen. I dataprogrammet kan man sen i efterhand välja olika implantat, storlek samt form och se ett efter resultat direkt på skärmen. Riktigt häftigt måste jag säga. Jag är ju lite utav ett kontroll freak så jag vill ju kunna se innan jag lägger mig under kniven om det är nåt jag verkligen vill göra. Det här med säkerheten var ju som sagt viktigt för mig. På Akademikliniken så är man alltid välkommen tillbaka om det skulle vara något, och det känns så tryggt. Skulle det uppstå något fel och jag måste göra om ingreppet eller rätta till något så är det ingen extra kostnad för mig som kund. Just dessa två är jätteviktiga för mig när jag ändå gör något så stort. Sen uppskattar jag Akademiklinikens historia, deras speciella metod och framförallt noggrannheten och förarbetet innan operation.
Under modeveckan var jag faktiskt på ett konsultationsmöte med en fantastiskt duktig och trevlig plastikkirurg vid namn Gabriella Sellman och jag har gjort både film och foto från besöket som jag tänkte dela med er i nästa inlägg.
En stor anledning till varför jag delar med mig av denna erfarenhet är för att jag vill få bort hela tabustämpeln som bröst förstoring har. Det är ett så pass vanligt ingrepp som många gör så jag tycker vi som kvinnor ska hålla ihop och stötta varandra. Vi ska hylla den fantastiska kvinnliga kroppen och försöka uppmuntra till att älska oss själva mera. Jag uppskattade verkligen allt ert fina stöd efter förra inlägget både här på bloggen och på instagram och det betyder otroligt mycket för mig.

I samarbete med Akademikliniken.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Hej! Jag undrar lite om en bröstförstoring vara livet ut, eller kommer man att behöva göra om operationen och byta implantaten. Det kanske inte du kan svara, men kanske någon på Akademikliniken? Tack!

  Cec 2017-02-17 15:48:47
  Svara
  • Svar på Cecs kommentar.

   Man brukar säga att implantanten kan sitta i ca 10 år men jag har vänner som haft sina i 15 år. Men precis som du skriver så är det absolut inte för resten av livet, för eller senare kommer man behöva byta dom.

   Kram Chrystelle

   chrystelle 2017-02-17 22:46:12
   Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!