Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nappy Hair

Untitled

Ok då var det äntligen dags att bearbeta den här svåra frågan med hår. Jag har länge velat göra inlägg om afrohår och dess skötsel men jag har inte ansett mig vara tillräckligt erfaren för att ha nåt att dela med mig utav. Men när jag jobbat aktivt på mitt hår de senaste 2 åren så känns det ändå som att jag har lite bra knep att dela med mig utav.

I lördags morse så fick jag panik på mitt hår och tvingade maken att ta ut mitt löshår då jag hade en utväxt på nästan 1 cm. Woho!!!  Graviditet är ju väldigt bra för mitt hår, min hy och naglar. men framförallt håret. Det blir tjockt, växer som ogräs och mina naturliga afrolockar kommer tillbaka. När jag väntade Frank var det precis samma sak men efter amning så tappade jag nog hälften av håret och blev kal på många ställen. Det tog väldigt hårt på mitt självförtroende och jag hade jätte komplex för mitt hår under de åren de skulle växa tillbaka.

Men om vi går tillbaka i tiden till när jag var ca 8 år gammal. Jag hade jätte långt, tjockt och fint hår under hela min uppväxt och jag kommer ihåg hur min mamma brukade rakpermanenta sitt hår i badrummet och pappa fick rycka in och hjälpa till. Hennes hår blev rakt, fint och följsamt och jag var så avis på mammas fina långa hår. Själv var jag jätte håröm och gillade inte när mamma skulle fixa fina uppsättningar på oss på helgerna som vi skulle  ha under veckan i skolan.

När jag fyllde 9 hade mamma lovat att jag skulle få mitt hår rakpermanentat och jag hade längtat sååå efter att få bli lika fin som mamma i håret. Håret blev rakt och jag var så nöjd men det där var också startskottet för mitt hårs nedgång. I dessa rakpermantet kit man köper på afrosalong så innehåller det så mycket starka kemikalier som fräter om det kommer på huden. Jag har varit rätt okunnig på den fronten och använt dessa permanet kurer 2 ggr per år sen jag var 9 år. Ni kan ju tänka er vad det har haft för inverkan på mitt hår. Fruktansvärt dåligt! Det ända jag kan skylla på är otrolig okunskap. När jag födde Frank och började tappa allt hår så började jag fundera på hur jag kunde motverka det. Jag läste mycket på internet om min hårtyp och lärde mig otroligt mycket, det första var att jag skulle lägga av med relaxer (rakpermanent) på en gång om jag ville få håret att växa tillbaka naturligt och hälsosamt så det gjorde jag. Sen slutade jag med all typ av kemikalier i håret inkl schampoo och körde mest på balsam metoden där man utesluter schampoo och kör bara balsam och inpackning. Det funkade jätte bra för mig och håret började växa och komma tillbaka. Sedan dess har jag försökt hitta bra produkter som inte sliter för mycket på håret speciellt eftersom platttång egentligen är min bästa vän. Ni ska få se lite före och efter bilder i ett inlägg. Ni ska även få ta del utav de produkter som jag använder i dagsläget som jag älskar i ett separat inlägg. Stay tuned!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • wow, världens coolaste frilla 🙂 skit snyggt! har läst din blogg ett tag nu och gillar dig skarpt, din klädstil, din personlighet, du är grymt snygg hela tiden 🙂 keep up the good work!!

  Josefin Sedin 2015-12-05 11:18:03
  Svara
 • Hej!
  Jag har inte direkt afro men mixhår då jag är halvsvart! Men jag har de senaste 2-4 åren kört keratinbehandlingar vilket gjort MIRAKEL på mitt hår, har du testat detta?
  Jag har också rakpermanentat mitt hår två gånger under min tonårsperiod vilket förstörde mitt hår. Men sedan jag började med keratin så har mitt här blivit lätthanterligare(inte spikrakt). Håret har även börjat växa och är mjukare och glansigare! Ett tips är även att inte tvätta håret så ofta då lockigt hår är torrare än rakt. Kör mycket olja och produkter utan sulfater och en annan ingrediens jag inte kommer på.. Haha! Hoppas du kan ha någon användning av mina tips!
  Och Frank!!! Vilken underbar unge!! Hoppas jag någon gång i framtiden får ett minst lika söt barn som ni!!
  Kramar!
  (Vill gärna har mer inlägg om ditt hår SAMT vet att du testade keratin från tresemme? Hade gärna velat veta hur det gick! Har funderat på att köpa men kanske inte värt?)
  Kram igen

  Bella 2015-12-03 23:26:54
  Svara
  • Svar på Bellas kommentar.

   Ja, jag har velat testa det länge men tycker det är så dyrt plus att jag hatar att sitta still i frisörstolen (dampbarn). Men nån gång ska man väl våga pröva det.
   Jag testade tresemme och det var rena underverket för mitt hår. Finns ett utförligt inlägg här: http://rodeo.net/chrystelle/2014/10/01/before-after/ Jag tycker absolut att det är värt det speciellt för dig som gör behandlingen på salong då är det ett bra komplement.

   Tack för att du besöker bloggen! kramar

   chrystelle 2015-12-07 10:41:23
   Svara
 • Åh älskar att du tar upp ämnet. Har genomgått typ samma hårresa som du. No-more-relaxing, klippte av det mest ansatta längderna och sedan balsammetoden på det. Kan säga att det är som dag och natt efter typ 2års detox. Har ändå svårt att hitta riktigt härliga produkter som passar vårt extremt torra hår så vi ser gaaaaalet mkt fram emot dina tips. För jäklar vad du lyckas med det du gör. U go girl! Nappy-power!

  Atta 2015-12-03 13:37:14 http://perfectionmakesmeyawn.com
  Svara
  • Svar på Attas kommentar.

   Hej Atta,

   Eller hur np more f* relaxer. Det kommer upp ett inlägg i veckan om mina favorit produkter. Kramar!

   chrystelle 2015-12-07 10:30:29
   Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
By Momo
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind